27 Haziran 2006

BAŞLARKEN...

Antik çağda insanlar tarım ürünlerinin mevsimlerin değişmesiyle çeşitlilik göstermesini açıklamak için mitolojik bir öykü yaratmışlar. Tarım tanrıçası Demeter, çok sevdiği kızının yeraltı dünyasının tanrısıyla evlenip orada yaşamak zorunda kalmasından büyük üzüntü duymuş ve yalnızca kızının yeryüzünde kendisiyle geçirdiği mevsimde doğayı çiçeklerle ve renkli meyvelerle süslemiş.
Ama biz antik dönem insanları gibi değiliz. Her şeyin bilimsel sebebini bulur ve eskiler gibi bulduğumuz sebeple yetinmeyip onu değiştirmeye çalışırız.

Her şeyi kontrol edebileceğimiz gibi büyük bir yanılgıyla, aslında bir parçası olduğumuz doğaya üstünlük taslayıp doğal sürecini değiştirmek istedik. Her sebze-meyve her mevsimde olsun istedik. Yetmedi; istediğimiz biçimde, istediğimiz büyüklükte olsun istedik. Bir de bunlar çabucak büyüsün, hemen ürün versin istedik. Yapamayacağımız hiçbir şey yok, doğadan üstünüz ya, başardık da.
Evet, seralarda bir gecede çatırdaya çatırdaya büyüyen ve avucumuza sığmayan domatesleri her mevsim salatamıza doğradık. Ama bu arada domates kesilen eve kapıdan girenlerin aldığı muhteşem kokuyu ve hatta domatesin tadını bile unuttuk.
“Kış gelse de portakal yesek” demeyi unuttuk.
Hiçbir şey üretmeden her şeyi tüketmeye ve her istediğimizi, istediğimiz zaman tüketmeye alıştık. Bunlar için neleri gözden çıkardığımızı başta anlamadık. Çocuğumuza asla vermeyeceğimiz, kendimiz asla yutmayacağımız kimyasal maddelere bulanmış sözde sebze-meyveleri yiyerek sağlığımıza büyük darbeler indirdik.
İstediğimiz her mevsimde her istediğimizi almanın o kadar da parlak olmadığını fark edince sağlımız için, çevremiz için bir adım atmanın zamanı geldi ve organik ürün arayışına girdik.

Ömercan çiftliği işte bu arayışa cevap veren taze organik ürünler üretiyor. Çiftlikte yetişen mevsim ürünlerinin konduğu kutular hem sıkça kullandığımız hem de bize değişik gelebilecek sebze, sağlık otu ve meyvelerle dolu olarak evimize varıyor. Bazen çiftlikten küçük sürprizler de gönderiyorlar ( beni en çok bunlar eğlendiriyor :) )
Üyelerin ve ilgilenen herkesin, çiftlikle ve ürünleriyle ilgili haberleri, organik ürünler için yemek tarifleri veya ürünlerle ilgili bilgileri bulabileceği; görüşlerini, fikirlerini belirtebileceği bir site olsun istedik.

Ben çiftlikten posta kutuma ulaşan bir e-postayla haberdar oldum. Daha sonra ürünleri kullanmaya başladım. Kendi adıma rahatlıkla söyleyebilirim ki Ömercan’ın organik ürünleriyle tanıştıktan sonra hayatım daha lezzetli oldu :-). Bunu herkesle paylaşmak ve ilgilenenlerin de faydalanmasına aracı olmak için birkaç yazı yazmıştım. Ve sonuçta Ömercan’ın isteğiyle bu siteyi kurduk :).
Bu lezzeti paylaşmak için, sağlıklı ve doğaya saygılı bir yaşam sürdürmek isteyenlerin çiftlikle ilgili güncel bilgilere ulaşabilmeleri için bu sayfalarda görüşmek üzere!